ENGSTE HORROR FILM VAN 2012

Als gestoorde gekkin, als actief slachtoffer, als monster, als wat dan ook. Wat ik ook merk is dat het genre horror gecombineerd mag worden met Komedie. Voor mij was het sowieso een matige film, maar het is dan ook vooral een kinderfilm en het budget was niet groot dus dat kan ik nog begrijpen. De dubbelgangers , toch iets dat mogelijkheden biedt, krijgen ook net wat te weinig ruimte om de boel op sleeptouw te nemen, terwijl de finale zich maar blijft voortslepen. De film heeft wel wat weg als van die Matroesjka-poppetjes; het lijkt aan de buitenkant op een horrorfilm, maar wanneer je begint met het openmaken, zul je een geesten-film vinden met daarin een spookhuis-film waarin dan weer een film huist over een oeroud ander kwaad. De boeken van Paul van Loon ken ik, volgens mij heb ik er zelfs een een keertje opengeslagen. In winkelwagen Op verlanglijstje.

Ju-on The Grudge uit is een van de meest angstaanjagende horrorfilms uit japan die je ooit gezien hebt, het gaat over een vervloeking die veroorzaakt wordt nadat een man zijn vrouw vermoord en hun kind sluit zichzelf op in de kast en sterft daar waarna de man zelfmoord pleegt. De pasgetrouwde Molly Reynolds keert terug naar het verlaten huis waar ze geboren is. Als Rika vervolgens oog in oog komt te staan met een geest verliest ze het bewustzijn. Geen loze jumpscares, alles telde. Aardige spookfilm die zich traag naar het verwarrende einde worstelt. Jammer dat haar naamgenoot in deze film uiteindelijk een standaard “damsel in distress” wordt. Hobo with a Shotgun en de Zuid-Afrikaanse Richard Stanley cultfiguur en regisseur van Hardware of de scenarioschrijver plus de eerste regisseur van het debacle:

Dit bericht bevat geen recensie, nieuwsbericht of andere tekst waarvan de rechten niet bij mij liggen. Ju-on is zeker geen slechte film, over het algemeen is het verhaal een beetje moeilijk te volgen omdat ik geen Japans kan verstaan en het geheel moet volgen met de ondertieteling waarbij je bij Engels gesproken films vaak geen ondertieteling nodig hebt omdat ik het kan verstaan.

  MERIDA SCULTURA EVO 907 PRO SERIES

Filmpje wat ik totaal niet snapte of dat totaal mislukt was.

The ghost of the hua family

Flm een geweldige manier vastgelegd waardoor je de hele film gekluisterd aan het beeld zit. De gore en het bloed zijn een logisch gevolg van hetgeen we tot dan toe hebben gezien en meebeleefd, maar ze vereisen door hun andersoortigheid wel wat gewenningstijd. Het verhaal is enger en beter, de effecten zijn ook veel en veel beter. Geen topper nee, maar wel leuk om eens te kijken. Die kon heel erg goed acteren. Al met al een verassing, kende het andere shorts dus?

| Ju-On (The Grudge) (Dvd), Megumi Okina | Dvd’s

Alleen hier en daar wat kleine schrikmomenten. H is er nog eentje met een gealieerde en een nazi-hond. Meer dan een 0,5 kan ik niet geven. Haalt het maximale eruit qua soundtrack en camerawerk maar door net iets meer uitleg was de effectiviteit ook beter geweest.

Lijst van horrorfilms – Wikipedia

I van Ingrown van Jorge Michel Grau. Ze hebben maar een erg beperkte rol in het verhaal, en de momenten dat er gebruik van wordt gemaakt voelt het meer aan als een gimmick of een toevoeging waar niks mee gedaan wordt dan dat het echt van belang is voor de kijker om te zien.

Zag er soms zelfs uit als een dure Hollywood film. De Griezelbus, naar de gelijknamige boeken dilm Paul van Loon, vertelt het verhaal over de elfjarige Onnoval, hij is een absoluut buitenbeentje op school. Zo onnodig kinderachtig, terwijl het verhaal nog best leuk was om te engsts allemaal. Humor, horror en actie wisselen cilm af in een moordend en razend tempo. Ju-on is beslist een van de engere films in het genre, het is beslist een flim voor de liefhebber.

Het grootste probleem van de film zit in de hoofdrol gespeeld door Serge Price. Pluspuntjes waren dat ik bij Unearthed nou zag dat het hoofd van die vampier in de lucht gehouden werd en bij Speed heb ik nooit de link gezien met snelheid en verdovende middelen.

  FILM ONLINE SUBTITRAT TASMANIAN DEVILS 2013 HORROR

Aardige griezelfilm die zeker niet foutloos is. Ik heb over het algemeen een WTF gevoel, zoals W dat de hele selectie treffend samenvat. Duister sfeertje helpt erg mee en engst dat de mysterie ook een grote boventoon krijgt. Niets dan lof voor deze griezelige geluidseffecten, die naadloos aansluiten op een sowieso sfeervolle soundtrack. Betekende het deze keer haar tijd was en dat ze het zou “opgeven” of maar zo omdat alle verhaaltjes op het einde in rood overlopen?

Visueel zag het er ook wel aardig uit. De dood die twee vrouwen achterna zit met uiteindelijk een gave twist.

R van Removed van Srdjan Spasojevic. En deel twee geloof ik wel. Ju-on is echter geen film voor die gene die buitelanse gewoontes maar raar vinden, zo komt het nogal vreemd over als een half politie korps op z’n sokken door de woning schuivelen ook komt het raar over als ze in het land van de reizende zon schrikken en daar door kunnen sommige dingen best lachwekkend overkomen.

De film ziet er verbluffend uit, niet in de laatste plaats dankzij cameraman Xavi Gimenezs The Machinist we zien een zeer grimmig en deprimerend ogende omgeving die perfect paste bij deze film. Onnoval wordt dapper omdat het op dat moment moet voor de film, niet omdat zijn personage interne groei meemaakt.

Waarom kwam er eigenlijk bloed in haar spuit? Wat een regelrechte ramp is dat zeg. Ze werken heel effectief. Maar het peentjes zweten bleek uiteindelijke niet nodig geweest! Uiteindelijk blijf je als kijker toch met veel vragen zitten, want eigenlijk weet je zelf ook niet wat er precies is gebeurd.